Nujno preverite kaj so zakuhali osnovnošolci!

Foto: Mercator Mercator Foto: Mercator Mercator Foto: Mercator Mercator
Da je kuhanje res zelo kul, so dokazale kuharske mojstrovine osnovnošolcev.
Oglej si celoten članek

Vse od začetka januarja smo ustvarjali pozitivno zgodbo, v kateri smo želeli spodbuditi veselje do vihtenja kuhalnice in ustvarjanja kuharskih mojstrovin pri osnovnošolcih. Smo namreč najboljši prijatelji družinskega kuharskega šova Mali šef Slovenije, v katerem tekmuje osem parov šolarjev. Da kuharski predpasniki, kuhalnice in vse, kar sodi v kuhinjo, ne bi bilo rezervirano samo za tekmovalce v šovu, smo se odločili, da h kuhanju povabimo tudi ostale osnovnošolce z aktivacijo natečaja Mercatorjev Mali šef – kuhanje je kul!

Foto: Mercator Mercator Natečaj smo prilagodili položaju

Tako smo sprva k sodelovanju povabili vse, ki obiskujejo predmet sodobna priprava hrane. Ko pa nam jo je globalna situacija zagodla do te mere, da so osnovnošolci šolske klopi zamenjali za domače pisalne mize, smo možnost ustvarjanja v kuhinji ponudili vsem kuharije željnim osnovnošolcem, ki so si za spremembo oprtali predpasnike v domači kuhinji. Kaj je nastalo? Mali šefi so prikuhali skoraj 200 različnih receptov - tradicionalnih, babičinih, poljudnih, vsakdanjih, prazničnih, nekaj takšnih, ki so si jih izmisilil sami, nekaj preprostih, pa tudi kakšnega, ki se ga ne bi sramovali največji kuharski mojstri.

Vsak glas šteje!

Če ste vsaj malo radovedni, kaj vse so zakuhali mali mojstri, potem pokukajte na naš FB profil in všečkajte recepte, ki vas bodo najbolj pritegnili. Zagotovo boste med njimi našli tudi kakšno idejo za zajtrk, kosilo ali pa kako sladico, ki vaših brbončic zagotovo ne bodo pustili na cedilu. Vaš glas pa tudi nekaj šteje, saj bodo recepti z največ všečki prinesli lepe nagrade šolam, da bodo učenci, ko bodo ponovno zakorakali v šolske klopi, lahko še bolj ustvarjalni!

Foto: Mercator Mercator

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.