Odkrivajte naravo v sozvočju z družabno Naturo!

Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo Foto: Pomurski sejem Naturo
Mednarodni sejmi zelenega turizma in bivanja NATURO ter lovstva in ribištva, vas vabijo v Gornjo Radgono od petka, 12. do nedelje, 14. aprila 2019.
Oglej si celoten članek

Ponujajo vam oblačila, obutev in izdelke za dejavno preživljanje prostega časa v naravi, za trajnostno bivanje in ozelenitev bivališč, terenska vozila, novosti in ugodne nakupe lovske, kinološke in ribiške opreme. Sejemske predstavitve bodo pospremile zanimive strokovne razstave ter pestro družabno dogajanje.

NATURO

NATURO bo povezoval ponudnike trajnostno usmerjenega turizma in ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa v naravi ter bivanja z naravo. Predstavljene bodo zelene turistične destinacije slovenskih in tujih pokrajin, doživetja v naravnih zdraviliščih, raziskovanje v krajinskih parkih, ideje za pohodniške in planinske ture, oddih na turističnih kmetijah in razvajanje pri kulinaričnih ponudnikih. Foto: Pomurski sejem Naturo

V okviru projekta "Visit Pomurje" boste lahko začutili pisano pomursko podeželje in našli številne razloge za obisk Pomurja. Poseben poudarek bo posvečen rekreacijski in turistični rabi gozdov, prepustili se boste lahko meditacijam v gozdu, pripovedovanju zgodb in gozdni pedagogiki.

Foto: Pomurski sejem Naturo Svojo dejavnost bo prikazala Planinska zveza Slovenije v sodelovanju s planinskimi društvi Meddruštvenega odbora Pomurje. Na planinska doživetja vas bodo vabile planinske koče širom Slovenije. Za dobro razpoloženje na razstavnem prostoru bodo skrbela lokalna planinska društva. Na voljo bodo publikacije Planinske založbe PZS in ostale vsebine planinske dejavnosti. Plezanja željni se boste lahko preizkusili na umetni plezalni steni.

Predstavitve vodilnih strokovnih organizacij

Predstavljajo se Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije - Sektor za lovstvo in ribištvo, Center za promocijo in pospeševanje športnega ribolova in ribiškega turizma Racoon d.o.o., Lovska zveza Slovenije ter lovske zveze iz tujine, Zavod za gozdove, Strelska Zveza in Kinološka zveza Slovenije, Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, Društvo ljubiteljev ptičarjev in druge najvidnejše naravovarstvene organizacije.

Foto: Pomurski sejem Naturo

Prizorišča, koledar in urnik naravnih doživetij

Od 12. do 14. aprila od 9. do 17. ure

  • Pod okriljem sejma NATURO v hali B se lahko seznanite s treningi in pravilno prehrano za tek in nordijsko hojo, z borilnimi veščinami in streljanjem s trenažerjem.
  • Na zunanjem prostoru se lahko preizkusite v plezanju na umetni plezalni steni.
  • Zavod za gozdove Slovenije predstavlja v hali A lovišča s posebnim namenom ter evropske projekte, v katerih je bodisi vodilni partner ali v njih aktivno sodeluje: Opazujem varujem (skrb za ohranjanje medvedov), Projekt Eco Karst (izboljševanje gospodarjenja in trajnostnega razvoja kraških naravnih območij) ter LIFE Lynx, katerega glavni cilj je preprečiti ponovno izumrtje Dinarsko – jugo vzhodne alpske populacije risa in njena dolgoročna ohranitev.
  • Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed prikazuje v hali A žive ptice ujede ter opremo sokolarjev.

Foto: Pomurski sejem Naturo

  • Predstavitev slovenskega ribogojstva s poskušnjo ribiških jedi, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS, Sektor za lovstvo in ribištvo in Racoon d.o.o. / hala A1
  • Predstavitev terenskih vozil, Društva A.R.O. Trnje / zunaj pred halo A1
  • Projekt "Slovenski ribiški produkt", Racoon d.o.o. / hala A1
  • Predstavitev Kinološke zveze Slovenije na razstavnem prostoru v sodelovanju z regijskimi kinološkimi in lovskimi kinološkimi društvi / hala A
  • Nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov / prireditveni oder v hali A2
  • Predstavitev puškarskega poklica, Puškarstvo Skobir / hala A
  • Scatt simulacija streljanja z zračnim orožjem, Strelska zveza Slovenije / hala A
  • Streljanje z zračnim orožjem na elektronsko tarčo, Strelska zveza Slovenije / hala A
  • Streljanje z lasersko puško, Puškarstvo Skobir / hala A

Petek, 12. april

Foto: Pomurski sejem Naturo 10.00 / prireditveni oder v hali A2
Svečano odprtje sejma

12.00 – 13.00
Predstavitev lovskih psov s strokovnim komentarjem

14:00 – 15.00
Nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov

Sobota, 13. april

9.00 – 15.00 / dvorana 1
Slovenski lovski dan na temo Spreminjanje in izgubljanje življenjskega prostora divjadi
Organizator: Lovska zveza Slovenije (Strokovno-znanstveni svet)

9.00 - 16.00 / hala C
Državna razstava psov vseh lovskih pasem - CAC
Organizator: Lovsko kinološko društvo Maribor, Kinološka zveza Slovenije

10:00 – 11.00 ter 13:00 – 14.30
Nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov

Nedelja, 14. april

9.00 - 15.00 / zunaj pred halo A1
Tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe

10:00 – 10.30 ter 14:30 – 15.00
Nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov

11.00 / prireditveni oder v hali A2
12. Državno prvenstvo in 5. Odprto mednarodno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja
Organizator: Lovska zveza Slovenije, ZLD Prekmurje

Foto: Pomurski sejem Naturo

13.00 – 14.00
Predstavitev lovskih psov s strokovnim komentarjem

15:30 – 16.60 / prireditveni oder v hali A2
Podelitev nagrad ocenjevanja divjačinskih salam ter tekmovanja v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe

Program se dopolnjuje… Organizator si pridržuje pravico do morebitnih sprememb.

Naravo varujemo tudi z ohranjanjem tehnične dediščine

Foto: Pomurski sejem Naturo Sejme NATURO, LOV, RIBOLOV spremlja Mednarodna razstava starodobnikov »AVTO-MOTO KLASIKA«, prireditev razstavnega in prodajnega značaja, ki je posvečena vsem vrstam starodobnega transporta in starodobne tehnike. Organizira jo SVS - Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom.

 

Z eno vstopnico na vse prireditve

Sejem bo odprt od 12. do 14. aprila od 9.00 do 18.00 ure. Cene enodnevnih sejemskih vstopnic so za odrasle po 5,00 €, za učence, dijake in študente po 2,50 €. Odrasli, skupine nad 20 oseb, lovci, ribiči, planinci (ob predložitvi članske izkaznice) lahko obiščejo sejme za 4,00 €,s skupine mladih nad 20 oseb za 2,00 €. Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine. Parkiranje je brezplačno.

Brezskrben, organiziran ogled sejma

Organizatorji so za vas pripravili vabljiv paket, ki vključuje vodenje, prevoz, jutranji prigrizek s toplim napitkom, sejemsko vstopnico in kosilo.

Informativne cene v evrih glede na vstopno mesto:

Maribor Celje Ljubljana Kranj - Novo mesto Nova Gorica - Koper
29 31 34 35 40

Informacije in rezervacije na Slo Tours: izleti@slo-tours.si ali 031 244 111

Vabljeni k sodelovanju na mednarodnem tekmovanju v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe, ki bo na sejmu LOV v nedeljo, 14. aprila 2019. Sodelujete lahko člani lovskih in ribiških družin, gostinci ter drugi ljubitelji kulinarike in narave!
Prijave: Blaž Jaklič, telefon: 02 5642 104, e-pošta: blaz.jaklic@pomurski-sejem.si

Foto: Pomurski sejem Naturo

Vabljeni k sodelovanju na drugem Mednarodnem ocenjevanju divjačinskih salam.
Prijave: Boris Erjavec, projektni vodja, telefon: 02 564 21 15, e-pošta: boris.erjavec@pomurski-sejem.si

Vabljeni k naravnemu sejemskemu sodelovanju!
Jana Dimec, projektni vodja sejma LOV, telefon: 02/564-21-08, e-pošta: jana.dimec@pomurski-sejem.si;
Vesna Dajčman, projektni vodja sejma NATURO, telefon: 02 564 21 18, e-pošta: vesna@pomurski-sejem.si.

PRIJAZNO VABLJENI!

www.naturo.pomurski-sejem.si

www.sejem-lov.si

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.