Veste, kaj točite v svoj avto?

Foto: Petrol
Foto: Petrol
Preudarni vozniki vedo: nečesa tako pomembnega, kot je gorivo, ki poganja vašega jeklenega konjička, ne gre prepustiti naključju. Kako torej poskrbeti za kar najboljšo zanesljivost avtomobila in iz motorja iztisniti čim več? S pametno izbiro pogonskega goriva, seveda!
Oglej si celoten članek

Goriva v funkciji zaščite motorja

Razvoj sodobnih goriv za motorje z notranjim izgorevanjem je danes vse prej kot plod naključja.

Usmerjata ga vse ostrejša okoljska politika, ki je poskrbela, da naftna goriva bistveno manj obremenjujejo naravo kot nekoč, kot tudi zahteve novih motornih tehnologij. Sodobna goriva tako čedalje bolj prevzemajo funkcijo zaščite in čiščenja, saj se z njihovo uporabo povečata zanesljivost avtomobilskega motorja ter zaščita delov napajalnega sistema. Le s tem lahko namreč zagotovimo najnižjo porabo in maksimalno moč motorja, kar pomembno vpliva na ekonomiko vožnje, prav gotovo cilj vsakega voznika.

Foto: Petrol Petrol iQ Diesel: pametno gorivo, več svobode za vas

Tovrstnih potreb se dobro zavedajo v Petrolu, kjer v družini visokokakovostnih goriv Q Max združujejo najnaprednejše tehnološke zahteve s prijaznostjo do okolja.

Da bi še bolje poskrbeli za polno izkoriščenost in zaščito sodobnih visoko zmogljivih dizelskih motorjev so tako pred kratkim predstavili Q Max iQ Diesel, dizel visoke kakovosti, ki ga lahko natočite na izbranih Petrolovih bencinskih servisih na avtocestnem križu.

Vrhunsko tehnološko gorivo iQ Diesel poskrbi za optimalen proces zgorevanja goriva in s tem maksimalne pospeške, še bogatejši paket aditivov pa zagotavlja popolno zaščito ključnih motornih delov pred obrabo in korozijo. Izboljšana molekularna struktura omogoča boljši in hitrejši vžig motorja, kar je posledica zelo visokega cetanskega števila goriva.

Vse za večjo zanesljivost v zimskih razmerah, hitrejši vžig pri nizkih temperaturah, večji doseg vozila in maksimalno moč motorja. To pa je pametna izbira!

Foto: Profimedia mraz zima avto led

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.