29-letniku ni bilo pomoči. Okužil se je na kopališču.

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Zdravniki mu po okužbi z redkim zajedalcem niso mogli pomagati.
Oglej si celoten članek

29-letni Fabrizio Stabile je med poletjem med drugim obiskal kopališče z umetnimi valovi. Deskar je že dan zatem občutil močne glavobole, naslednji dan že ni mogel več vstati iz postelje, začel je nerazumno govoriti, piše Daily Mail.

Starši so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so opravili številne analize in ugotovili, da se je okužil z amebo "neglerija foulera", ki povroča hudo vnetje na možganih, primarni amebični meningoencefalitis. Okužbi pravijo tudi "ameba, ki poje možgane".

Gre za tako imenovano zemeljsko amebo, ki jo sicer najdemo v toplih sladkih vodah, mlakah, jezerih. Če voda v bazenih in kopališčih ni ustrezno vzdrževana in čiščena, se lahko pojavi tudi tam.

Infekcija je običajno smrtonosna. V primeru deskarja je šlo najverjetneje za okuženo vodo v kopališču. Tega so pristojni takoj zaprli.

Čeprav je do tragičnega dogodka prišlo že sredi julija, je širša javnost zanj izvedel šele nedavno. Starši mladeniča so namreč sprožili kampanjo osveščanja; želijo, da bi se čim več ljudi poučilo o smrtonosni infekciji.

Ko so zdravniki v primeru njihovega sina ugotovili, za kakšno okužbo gre, je bilo zanj že prepozno. 

Okužba 11-letnica umrla zaradi okužbe z meningokoko

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    09:53 4. Oktober 2018.

    Zanimivo pa, da se 999 drugih kopalcev pa ni okužilo. Ja, zveni logično, da je kopališče krivo. Glede na to, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.