44 let brez penisa: Končno se bo lahko ljubil s svojim dekletom

Z bioničnim penisom lahko doseže tudi erekcijo.
Oglej si celoten članek

44-letni Andrew Wardle  vse življenje ni mogel uporabljati svojih genitalij, zdaj pa mu je medicina podarila bionični penis, s katerim lahko doseže tudi erekcijo.

Tega so kirurgi ustvarili iz kože, mišic in živcev noge ter postavili še erekcijsko črpalko, ki se aktivira s pritiskom na stikalo v modih. V trebušni votlini je vrečica s slano vodo, ki je odgovorna za polnjenje penisa s tekočino. Ob ponovnem pritisku gumba se tja tudi vrne.

Eden na 30 milijonov moških

Endrew se je rodil z redko motnjo, pri kateri se mehur in sečnica razvijeta izven telesa. Če so mu ju zdravniki z operacijo uspešno vrnili v telo, penis nikoli ni zrasel, razvila so se samo moda.

Lastnik restavracije v Manchestru je priznal, da se je zaradi obupa pred leti poskušal tudi ubiti, vendar ga v zadnjem trenutku rešili. Dejstvo, da nima penisa, je skrival tako pred prijatelji, da o dekletiih sploh ne govorimo. Na srečo se je našla rešitev, zdravniki pa v teh dneh končujejo z rekonstrukcijo njegovih genitalij, postopkom, ki se uradno imenuje faloplastika.

Gre za zadnje dejanje, na kar se je sicer pripravljal več let in bil na večih operacijah. Stroški bioničnega penisa znašajo 50 tisoč fuuntov, kar je približno 56 tisoč evrov, ki pa jih na srečo krije nacionalna zdravstvena zavarovalnica. 

Penis še nekaj časa ves čas v erekciji

Po poročanju britanskega časopisa Daily Mail, bosta Andrew in njegovo dolgoletno dekle morala še malo potrpeti do zanju velikega dne. Zdravniki so pojasnili, da bo po opravljeni rekonstrukciji njegov penis deset dni v čas v erekciji, Andrew pa bo nedolžnost lahko izgubil šele šest tednov po tem. 

Sem bionični človek

"Zelo sem vesel. 44 let sem živel s tem, da ne morem imeti spolnih odnosov in zdaj bom končno postal normalni del družbe,"  je dejal zadovoljni Britanec. "V redu sem. Ker dobivam tablete proti bolečinam, se trenutno dobro počutim, čeprav vem, da me  bo pozneje nekaj časa zelo bolelo. Seveda se zavedam, da je v meni nekakšen robot, ki pa ga jemljem kot del sebe. Napol robot, napol človek, sem nekakšen bionični človek. Sicer pa bom lahko imel brez težav erekcijo, tudi ko bom pijan," se je iz bolniške postelje pošalil Andrew.

Napredek v medicini Prvi na svetu presadili penis in mošnjo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.