Bodite pozorni na količino sladkorja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bralko je zanimalo, ali so beljakovinske tablice preveč redilne in ali jih štejemo med sladkarije.
Oglej si celoten članek

Težko se izognem sladkarijam, zato posegam po proteinskih tablicah. Slišala sem, naj bi se tudi te štele med sladkarije. Je to res? Na kaj naj bom pozorna? Najbrž se razlikujejo med seboj.

Odgovarja Miha Šumak, osebni trener ŠUS Eurofitness&FormaNatura.

Res je, da je danes na trgu moč kupiti najrazličnejše energijske oziroma proteinske ploščice, ki so različnih imen, oblik in različne sestave. Glede na slednje se delijo na energetske, beljakovinske tablice, na tako imenovane nadomestne obroke, dietne ploščice ali čokoladice, in podobno. Zaradi različne sestave predlagam, da ste pozorni pri količini sladkorja na gram določene čokoladice, kolikšno je razmerje beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob, vitaminov, mineralov in ostalih morebitnih sestavin, ki jih določena »čokoladica« vsebuje.

Ker pa je vaš problem izogibanje sladkarijam, pa priporočam, da najprej omilite željo po tem. Ravno zaradi prekomernega uživanja tovrstnih prehranskih dopolnil je vse skupaj prešlo že v skorajšnjo odvisnost. Odvisnost boste morali najprej zmanjšati v glavi, mrate pa zmanjšati tudi uživanje ogljikovih hidratov, kar tudi sladkarije so. Ogljikovi hidrati namreč zvišujejo nivo sladkorja v krvi in posledično željo po sladkem!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.