"Utrujenost je resna, vendar se ne smemo predati"

Foto: Epa
Foto: Epa
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) meni, da je še vedno mogoče premagati virus, čeprav se vse bolj nezadržno širi.
Oglej si celoten članek

Vodja Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus je pozval države, naj se ne predajo v boju proti covidu-19. V WHO menijo, da je še vedno mogoče premagati virus, čeprav se vse bolj nezadržno širi.

Tedros je na videokonferenci priznal, da je položaj resen in da se po mesecih boja z virusom, ki je v svetu že terjal več kot 1,1 milijona življenj, krepi t. i. utrujenost od pandemije. "Težko je in ta utrujenost je resna," je dejal.

"Vendar pa se ne smemo predati," je dodal in pozval voditelje držav, naj ukrepajo. "Če bodo voditelji delovali hitro, bo virus mogoče zatreti," je prepričan. Voditelje pa je tudi pozval, naj pri uvajanju ukrepov najdejo primerno ravnotežje glede vplivov na življenja ljudi.

Nova dognanja Covid-19: sveža navodila naših infektologov

WHO: Ukrepov za zajezitev se ne sme opustiti

Tedros se je s tem posredno odzval na izjavo šefa kabineta ameriškega predsednika Marka Meadowsa, da ZDA ne bodo uspele prevzeti nadzora nad pandemijo. Edino, kar lahko nadzirajo, je po njegovih besedah odkritje učinkovitega cepljenja in zdravil.

Tedros je opozoril, da je tovrsten odnos nevaren. Direktor WHO za izredne razmere Michael Ryan pa je dodal, da čeprav je iskanje cepiva in zdravil ključno, pa se ne sme opustiti prizadevanj za zajezitev širjenja virusa, še poroča AFP.

Epidemija Analiza: Danes je ključen dan

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.