Zdravje
548 ogledov

"Utrujenost je resna, vendar se ne smemo predati"

Koronavirus v Sloveniji Epa
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) meni, da je še vedno mogoče premagati virus, čeprav se vse bolj nezadržno širi.

Vodja Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus je pozval države, naj se ne predajo v boju proti covidu-19. V WHO menijo, da je še vedno mogoče premagati virus, čeprav se vse bolj nezadržno širi.

Tedros je na videokonferenci priznal, da je položaj resen in da se po mesecih boja z virusom, ki je v svetu že terjal več kot 1,1 milijona življenj, krepi t. i. utrujenost od pandemije. "Težko je in ta utrujenost je resna," je dejal.

"Vendar pa se ne smemo predati," je dodal in pozval voditelje držav, naj ukrepajo. "Če bodo voditelji delovali hitro, bo virus mogoče zatreti," je prepričan. Voditelje pa je tudi pozval, naj pri uvajanju ukrepov najdejo primerno ravnotežje glede vplivov na življenja ljudi.

Mojca Matičič Nova dognanja Zdravje Covid-19: sveža navodila naših infektologov

WHO: Ukrepov za zajezitev se ne sme opustiti

Tedros se je s tem posredno odzval na izjavo šefa kabineta ameriškega predsednika Marka Meadowsa, da ZDA ne bodo uspele prevzeti nadzora nad pandemijo. Edino, kar lahko nadzirajo, je po njegovih besedah odkritje učinkovitega cepljenja in zdravil.

Tedros je opozoril, da je tovrsten odnos nevaren. Direktor WHO za izredne razmere Michael Ryan pa je dodal, da čeprav je iskanje cepiva in zdravil ključno, pa se ne sme opustiti prizadevanj za zajezitev širjenja virusa, še poroča AFP.

Epidemija Slovenija Analiza: Danes je ključen dan

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.