Če delate to, boste eden od petih, ki bo zbolel za rakom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Neverjetno, da nekateri še vedno verjamejo tem mitom.
Oglej si celoten članek

Nova ameriška raziskava o sončenju in razgledanosti Američanov o tveganjih, ki jih predstavljajo žarki, je razkrila šokantne podatke. Večina se še vedno brezbrižno nastavlja sončnim žarkom in se ne zaveda, da lahko že ena huda opeklina podvoji tveganje za razvoj melanoma, najbolj nevarno obliko kožnega raka. Približno 28 odstotkov anketirancev, ki jih je lani opeklo sonce, je povedalo, da so bile njihove opekline tako hude, da se v svojih oblačilih niso počutili udobno.

Ko boste prebrali, v katere mite Američani še vedno verjamejo, vas podatek, da bo za melanomom samo letos zbolelo 197,700 prebivalcev ZDA, ne bo presenetil. Kako dobro pa je vaše znanje? 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:55 16. Junij 2022.

    Kožni rak je posledica dolgoletnega vsrkavanja svinjarije s katero barvajo oblačila katera ovce nosimo..večinoma..

  • 14:34 15. Junij 2022.

    Ne morem verjet, da je človeštvo preživelo vso zgodovino pretežno na soncu in brez čudežnih zaščitnih krem. Pa naj še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.