Zdravje
12060 ogledov

Če delate to, boste eden od petih, ki bo zbolel za rakom

zdravnik, pregled, bolezen Profimedia
Neverjetno, da nekateri še vedno verjamejo tem mitom.

Nova ameriška raziskava o sončenju in razgledanosti Američanov o tveganjih, ki jih predstavljajo žarki, je razkrila šokantne podatke. Večina se še vedno brezbrižno nastavlja sončnim žarkom in se ne zaveda, da lahko že ena huda opeklina podvoji tveganje za razvoj melanoma, najbolj nevarno obliko kožnega raka. Približno 28 odstotkov anketirancev, ki jih je lani opeklo sonce, je povedalo, da so bile njihove opekline tako hude, da se v svojih oblačilih niso počutili udobno.

Ko boste prebrali, v katere mite Američani še vedno verjamejo, vas podatek, da bo za melanomom samo letos zbolelo 197,700 prebivalcev ZDA, ne bo presenetil. Kako dobro pa je vaše znanje? 

 

Komentarjev 2
  • tomaz696 15:55 16.junij 2022.

    Kožni rak je posledica dolgoletnega vsrkavanja svinjarije s katero barvajo oblačila katera ovce nosimo..večinoma..

  • mph2 14:34 15.junij 2022.

    Ne morem verjet, da je človeštvo preživelo vso zgodovino pretežno na soncu in brez čudežnih zaščitnih krem. Pa naj še pojasnijo zakaj se melanom pojavlja pretežno na delih telesa, ki praviloma niso nikoli izpostavljena soncu. Seveda to ne pomeni, da ...prikaži več bi kadarkoli šel opoldan se sončit, po 16h nekje pa zagotovo brez čudežnih krem.