Eno jajce na dan ...

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zato naj bi vsak dan pojedli eno jajce.
Oglej si celoten članek

Če bi pojedli eno jajce na dan, bi tveganje za možgansko kap zmanjšali za 12 odstotkov, ugotavlja raziskava objavljena v American College of Nutrition.

Ameriški strokovnjaki so v obsežni raziskavi analizirali učinke hranjenja z jajci. Ugotovili so tudi, da eno jajce na dan nima nobene povezave s povečanim tveganjem za srčno-žilne bolezni, kot mnogi menijo. V raziskavi so analizirali številne študije, ki so bile narajene med letoma 1982 in 2015, ki so skupno vključevale več kot 275.000 udeležencev.

Pozitivne lastnosti 

Zmanjševano tveganja za možgansko kap strokovnjaki pripisujejo številnim pozitivnim lastnostim jajc. Jajca vsebujejo vitamin B2 (riboflavin), ki je nujen za pridobivanje energije iz hrane, ter B12 (kobalamin), ki ima pomembno vlogo pri presnovi maščobnih kislin. Vsebujejo tudi vitamin B15, ponašajo pa se s številnimi drugimi vitamin, kot so vitamin D, E in številni drugi iz skupine B. Vsebujejo tudi močan antioksidant selen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.