Zdravje > Prehrana
43 ogledov

Eno jajce na dan ...

jajce Shutterstock
Zato naj bi vsak dan pojedli eno jajce.

Če bi pojedli eno jajce na dan, bi tveganje za možgansko kap zmanjšali za 12 odstotkov, ugotavlja raziskava objavljena v American College of Nutrition.

Ameriški strokovnjaki so v obsežni raziskavi analizirali učinke hranjenja z jajci. Ugotovili so tudi, da eno jajce na dan nima nobene povezave s povečanim tveganjem za srčno-žilne bolezni, kot mnogi menijo. V raziskavi so analizirali številne študije, ki so bile narajene med letoma 1982 in 2015, ki so skupno vključevale več kot 275.000 udeležencev.

Pozitivne lastnosti 

Zmanjševano tveganja za možgansko kap strokovnjaki pripisujejo številnim pozitivnim lastnostim jajc. Jajca vsebujejo vitamin B2 (riboflavin), ki je nujen za pridobivanje energije iz hrane, ter B12 (kobalamin), ki ima pomembno vlogo pri presnovi maščobnih kislin. Vsebujejo tudi vitamin B15, ponašajo pa se s številnimi drugimi vitamin, kot so vitamin D, E in številni drugi iz skupine B. Vsebujejo tudi močan antioksidant selen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.