Francozi odkrili nov virus

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ob testih za novi koronavirus so na obrobju Pariza odkrili nov virus.
Oglej si celoten članek

Francoski znanstveniki so s tehniko, s katro odkrivajo novi koronavirus odkrili nov virus, ki so ga poimenovali "cristoli virus", po pariškem predmestju Créteilu, kjer so ga identificirali. Odkrili so ga pri 58-letni ženski, ki je umrla zaradi encefalitisa. 

Strokovnjaki poudarjajo, da je prezgodaj za zaključke, za kaj pri pokojni ženski je v resnici odgovoren novi virus, saj je imela še nekaj pridruženih bolezni. Vodja medicinske biologije v bolnišnici Henri-Mondor v Créteilu je povedal, da je bil imunski sistem 58-letne ženske načet že pred pojavom encefalitisa pri njej. 

"Za zdaj smo novi virus odkrili le v tem primeru. Če jih bo v prihodnje več, bomo imeli tudi bolj jasne odgovore na vprašanja, kakšna je klinična slika, povezana s tem virusom," je povedal omenjeni zdravnik. Pojasnil je le, da je novi virus iz soja orthobunyavirusov, ki jih prenašajo komarji. 

S koronavirusom ima malo skupnega 

Novi virus so odkrili z metagenomiko, tehniko, s katero so kitajski znanstveniki odkrili novi koronavirus. Razen metode odkrivanja, naj bi imel novi virus malo skupnega z novim koronavirusom, razlogom aktualne pandemije. "Ta virus je popolnoma drugačen, kako ga je pacientka dobila pa niti ne vemo. Dokazov, da jo je pičil komar, seveda nimamo," so povedali v bolnišnici, kjer so 58-letnico zdravili. 

Odkritje še enega virusa - po novem koronavirusu - je pravzaprav znak naprednih metod odkrivanja slednjih, menijo francoski strokovnjaki in dodajajo, da bi v prihodnosti to lahko prineslo odkrivanje vedno novih. 

"Dejstvo, da imamo nove viruse, sam po sebi ni razlog za skrb, gre za zgodbo o krogu življenja," je odkritje komentiral šef virološkega oddelka bolnišnice Henri-Mondor v Créteilu. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:54 30. Junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • 23:45 29. Junij 2020.

    sem stopil znanstveničkom v glavo in mutiral, te bedake so prestitutke naredile preveč pomembne, za nagrado smo uničili gospodarstvo in …

  • 20:47 29. Junij 2020.

    buahaha😂zdaj si bo kuj vsaka drzava zmislila svoj virus...na podlagi katerih bojo pac imeli dolocene ukrepe...uradno zaradi zajezitve v sloveniji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.