Imate tudi vi mračne sanje?

Foto: Profimedia Nočna mora
Strokovnjaki so prišli do zanimivih rezultatov.
Oglej si celoten članek

V nočnih morah lahko postanemo pogosto žrtev napadov in groženj, zato bežimo in se borimo za življenje. Se pa lahko zgodi, da nastopamo v vlogi napadalca, ko poškodujemo ali celo ubijemo nekoga drugega. Če se vam ni to nikoli zgodilo, morda nimate umetniške žiice.

Nasilje v sanjah

Nova študija objavljena v znanstveni reviji Dreaming pravi, da je ta vrsta nočne more pogostejša pri kreativnih ljudeh. Raziskavo so naredili strokovnjaki z Inštituta za eksperimentalno psihologijo Heinrich-Heine University iz Düsseldorfa.

V raziskavo so ugotovili, da so sanje, kjer smo mi agresor, redke. Pri vseh nasilnih sanjah, so bili le v 18 do 28 odstotkih tisti, ki so bili agresorji, v ostalih primerih je šlo za beg ali samoobrambo.

Raziskava je sicer pokazala, da imajo nasilne sanje pogosteje ljudje z nasilno preteklostjo, kar ni presenetljivo. Bolj presenetljivo pa je, da imajo sanje v vlogi agresorja bolj ustvarjalne osebe.

Magazin Kaj pomenijo vaše erotične sanje?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.