Inovativno: Slovenijo so očistili s supi

Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur
Suparji so čistili obale slovenskih rek, jezer in morja. Prvi akciji Supanje z namenom - Ker sem čudež življenja na Savi so se pridružili tudi skakalec Cene Prevc, komik Andrej Težak Tešky, pevka Stella, pisateljica Maja Monrue in akrobat Filip Kržišnik. Spomladi in poleti 2022 bo sledil še daljši niz ekoloških regat po celi Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Supanje je v zadnjih letih tudi pri nas postal priljubljen šport, velik promotor te rekreacije pa je bila tudi ekipa Bananaway, ki je organizirala veslaške izlete po vsej Sloveniji in zamejstvu, po drugi strani pa je svoje aktivnosti prepletala z ekološkimi sporočili.

Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur

Projekt #SupportCleanWaters, pod okriljem katerega so izvajali čistilne akcije na supih in ozaveščali javnost o skrbi na čistočo voda in nabrežij, so kot družbeno angažiran projekt vreden podpore prepoznali tudi pri Merkur zavarovalnici.

Foto: Merkur Zavarovalnica Merkur

K sodelovanju so pritegnili še Ekologe brez meja in nastala je vseslovenska pobuda Supanje z namenom – Ker sem čudež življenja. V letu 2022 bodo izvedli serijo čistilnih akcij na supih, s katerimi bodo očistili slovenske reke, jezera in morja. Za uverturo pa so že minuli petek izvedli pilotni projekt na odseku Save med Trbojami in Kranjem. Če je merilo uspešnosti akcije količina nabranih smeti, je bila le-ta žal uspešna. Na dolgi rok pa so si vsi vpleteni zaželeli, da bi s čistilnih regat kdaj prinesli tudi kakšno prazno vrečo za smeti.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.