Zdravje > Eko kotiček
140 ogledov

Inovativno: Slovenijo so očistili s supi

Merkur
1/16
Merkur Zavarovalnica
Suparji so čistili obale slovenskih rek, jezer in morja. Prvi akciji Supanje z namenom - Ker sem čudež življenja na Savi so se pridružili tudi skakalec Cene Prevc, komik Andrej Težak Tešky, pevka Stella, pisateljica Maja Monrue in akrobat Filip Kržišnik. Spomladi in poleti 2022 bo sledil še daljši niz ekoloških regat po celi Sloveniji.

Supanje je v zadnjih letih tudi pri nas postal priljubljen šport, velik promotor te rekreacije pa je bila tudi ekipa Bananaway, ki je organizirala veslaške izlete po vsej Sloveniji in zamejstvu, po drugi strani pa je svoje aktivnosti prepletala z ekološkimi sporočili.

Merkur | Avtor: Merkur Zavarovalnica Merkur Zavarovalnica

Projekt #SupportCleanWaters, pod okriljem katerega so izvajali čistilne akcije na supih in ozaveščali javnost o skrbi na čistočo voda in nabrežij, so kot družbeno angažiran projekt vreden podpore prepoznali tudi pri Merkur zavarovalnici.

Merkur | Avtor: Merkur Zavarovalnica Merkur Zavarovalnica

K sodelovanju so pritegnili še Ekologe brez meja in nastala je vseslovenska pobuda Supanje z namenom – Ker sem čudež življenja. V letu 2022 bodo izvedli serijo čistilnih akcij na supih, s katerimi bodo očistili slovenske reke, jezera in morja. Za uverturo pa so že minuli petek izvedli pilotni projekt na odseku Save med Trbojami in Kranjem. Če je merilo uspešnosti akcije količina nabranih smeti, je bila le-ta žal uspešna. Na dolgi rok pa so si vsi vpleteni zaželeli, da bi s čistilnih regat kdaj prinesli tudi kakšno prazno vrečo za smeti.