Iznakažena manekenka: Kako pogost je ta hud stranski učinek?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tudi neinvazivni postopki imajo lahko hude stranske učinke.
Oglej si celoten članek

“Za manj kot 10 tisočakov se ne dvignem iz postelje,“ je leta 1990 izjavila manekenka Linda Evangelista, ena od prvih “supermodelov” in ena najbolj zaželenih žensk svoje generacije.
Ti časi so za Kanadčanko že davno minili, pa ne zato, ker je stara že 57 let, ampak zaradi neuspelega lepotnega posega za zmanjšanje maščobnih oblog, ki je priljubljen tudi pri Slovenkah.

“Vsem sledilcem, ki se sprašujete, zakaj ne delam, medtem ko kariere mojih vrstnic cvetijo. Razlog za to je, da me je postopek, ki ga je izvedel Zeltiq, brutalno iznakazil. Učinek je bil namreč obraten od obljubljenega,“ je leta 2021 razložila lepotica, pri kateri se je pojavil izredno redek nezaželeni učinek – paradoks adipozne hiperplazije (PAH). 

“Maščobne celice se niso zmanjšale, ampak povečale,“ je povedala in dodala, da je morala na dva boleča korektivna posega, ki pa stanja nista izboljšala.

Zvezdnica, ki so ji s tem postopkom poskušali zmanjšati maščobne obloge na hrbtu, trebuhu, bradi in stegnih, trdi, da je o tem možnem stranskem učinku niso seznanili, zato se je odločila za tožbo.

Sedaj je sporočila, da je s podjetjem dosegla poravnavo.

Več o tem posegu ter stranskih učinkih si lahko preberete na tej povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:26 24. Julij 2022.

    Financiranje STEFKA KURALT VIDAMAR PODPORA TEM, V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na STEFKA KURALT VIDAMAR …

  • 12:24 24. Julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.