Zdravje
5662 ogledov

Iznakažena manekenka: Kako pogost je ta hud stranski učinek?

linda evangelista Profimedia
Tudi neinvazivni postopki imajo lahko hude stranske učinke.

“Za manj kot 10 tisočakov se ne dvignem iz postelje,“ je leta 1990 izjavila manekenka Linda Evangelista, ena od prvih “supermodelov” in ena najbolj zaželenih žensk svoje generacije.
Ti časi so za Kanadčanko že davno minili, pa ne zato, ker je stara že 57 let, ampak zaradi neuspelega lepotnega posega za zmanjšanje maščobnih oblog, ki je priljubljen tudi pri Slovenkah.

“Vsem sledilcem, ki se sprašujete, zakaj ne delam, medtem ko kariere mojih vrstnic cvetijo. Razlog za to je, da me je postopek, ki ga je izvedel Zeltiq, brutalno iznakazil. Učinek je bil namreč obraten od obljubljenega,“ je leta 2021 razložila lepotica, pri kateri se je pojavil izredno redek nezaželeni učinek – paradoks adipozne hiperplazije (PAH). 

“Maščobne celice se niso zmanjšale, ampak povečale,“ je povedala in dodala, da je morala na dva boleča korektivna posega, ki pa stanja nista izboljšala.

Zvezdnica, ki so ji s tem postopkom poskušali zmanjšati maščobne obloge na hrbtu, trebuhu, bradi in stegnih, trdi, da je o tem možnem stranskem učinku niso seznanili, zato se je odločila za tožbo.

Sedaj je sporočila, da je s podjetjem dosegla poravnavo.

Več o tem posegu ter stranskih učinkih si lahko preberete na tej povezavi.

Komentarjev 2
  • NATASA05 17:26 24.julij 2022.

    Financiranje STEFKA KURALT VIDAMAR PODPORA TEM, V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na STEFKA KURALT VIDAMAR in ne boste razočarani, ta velika dama mi je pravkar pomagala z zneskom. Bogu se zelo zahvaljujem, ker me je ...prikaži več je postavil na mojo pot. Zahvaljujoč tej majhni količini sem lahko odplačal dolg in izboljšal življenjski standard. POGOJI: Morate biti 100% Slovenci. E-naslov: kuraltvidamarstefka@gmail.com Hvala vam

  • Peggy_Berkley 12:24 24.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij .........>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦