Je čas hranjenja pomemben?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bralko je zanimalo, ali je čas hranjenja povezan s porabo kalorij.
Oglej si celoten članek

Slišala sem za teorijo, da do treh popoldan porabimo vse, kar pojemo. Kar pojemo po petnajsti uri pa porabimo le v tridesetih odstotkih. To drži? Oziroma kakšno vezo ima čas hranjenja s porabo kalorij?

Odgovarja Miha Šumak, osebni trener ŠUS Eurofitness&FormaNatura

Potrošnja kalorij posameznikovega telesa je odvisna od njegovega metabolizma, zaradi česar je že takoj na začetku nesmiselno govoriti do kdaj, kaj in koliko kalorij potrošimo v določenem dnevu. Zagotovo imate znance, ki vseskozi jedo, pa nenehno uživanje hrane ne vpliva na njihovo postavo, ali obratno. Odvisno je tudi, kdaj je posameznik bolj aktiven: v katerem delu dneva in kdaj manj in ali sploh je aktiven. Nekateri namreč zase, kar se tiče aktivnosti, ne skrbijo, medtem ko so nekateri aktivni že v zgodnjih jutranjih urah ali poznih večernih urah. Zgolj za informacijo ponujam dve različni aktivnosti, ki naj bosta v razmislek: možgani že samo v mirovanju porabijo 20 odstotkov vse telesne energije, medtem ko že z mirno spolno aktivnostjo lahko pokurimo kar lepo količino kalorij in sicer tudi do nekje 200 kalorij!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.