Jutranje slabosti? Več možnosti za deklico

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Široko razširjeno prepričanje, da so jutranje slabosti značilne za nosečnost, kjer mati nosi deklico, ni iz trte zvito, ni pa to zanesljiv napovedovalec, je povedal vodilni porodničar porodniškega oddelka v berlinski bolnišnici Jan-Peter Siedentopf.
Oglej si celoten članek

"Jutranja slabost se pojavlja pri 70 do 80 odstotkih nosečih žensk," je dejal vodilni porodničar porodniškega oddelka v berlinski bolnišnici Jan-Peter Siedentopf, kar pomeni, da je primerov jutranjih slabosti več, kot je dejansko razmerje med otroki ženskega in moškega spola.

"Če boste slabosti jemali le kot napoved, se boste veliko časa motili," je dejal.

"A študije res kažejo, da je določena korelacija med dojenčki ženskega spola in nosečnostjo z izrazitimi jutranjimi slabostmi," je dodal.

Pomaga tudi ingver

Foto: Žurnal24 ingver Siedentopf je še pojasnil, da za učinkovito starodavno sredstvo proti jutranjim slabostim velja ingver, ki ga lahko dodamo v čaj, začinimo v hrani ali preprosto vzamemo v obliki tablete.

Obenem svetuje, da nosečnice v primeru, da trpijo za jutranjimi slabostmi, zmanjšajo velikosti obrokov in raje jedo večkrat po malem.

Nekaterim ženskam pomaga, da še preden zjutraj vstanejo, v postelji pojedo kos suhega kruha. "Dobro prežvečite. Ta namreč nekoliko nevtralizira želodčne sokove in tako zmanjša jutranje slabosti," je še pojasnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.