Zdravje > Aktualno
29 ogledov

Jutranje slabosti? Več možnosti za deklico

V nosečnosti vas lahko doleti precej nepričakovanosti. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Široko razširjeno prepričanje, da so jutranje slabosti značilne za nosečnost, kjer mati nosi deklico, ni iz trte zvito, ni pa to zanesljiv napovedovalec, je povedal vodilni porodničar porodniškega oddelka v berlinski bolnišnici Jan-Peter Siedentopf.

"Jutranja slabost se pojavlja pri 70 do 80 odstotkih nosečih žensk," je dejal vodilni porodničar porodniškega oddelka v berlinski bolnišnici Jan-Peter Siedentopf, kar pomeni, da je primerov jutranjih slabosti več, kot je dejansko razmerje med otroki ženskega in moškega spola.

"Če boste slabosti jemali le kot napoved, se boste veliko časa motili," je dejal.

"A študije res kažejo, da je določena korelacija med dojenčki ženskega spola in nosečnostjo z izrazitimi jutranjimi slabostmi," je dodal.

Pomaga tudi ingver

ingver | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Siedentopf je še pojasnil, da za učinkovito starodavno sredstvo proti jutranjim slabostim velja ingver, ki ga lahko dodamo v čaj, začinimo v hrani ali preprosto vzamemo v obliki tablete.

Obenem svetuje, da nosečnice v primeru, da trpijo za jutranjimi slabostmi, zmanjšajo velikosti obrokov in raje jedo večkrat po malem.

Nekaterim ženskam pomaga, da še preden zjutraj vstanejo, v postelji pojedo kos suhega kruha. "Dobro prežvečite. Ta namreč nekoliko nevtralizira želodčne sokove in tako zmanjša jutranje slabosti," je še pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.