Kako hitro odmašiti nos

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Imate težave z zamašenim nosom? Poskusite s spodnjim trikom.
Oglej si celoten članek

Zamašen nos je lahko prava nadloga. Zaradi zamašenega nosu dihamo skozi usta kar še dodatno pripomore k našim bolečinam v grlu in žrelu. Zaradi zamašenega nosu težje govorimo, se težje skoncentriramo, smo bolj razdražljivi in manj produktivni.

V lekarnah dobimo kar nekaj izdelkov, ki pomagajo pri težavah z zamašenim nosom, najbolj naraven način je redno izpiranje s fiziološko raztopino, ki je popolnoma brez stranskih učinkov.

Držimo se za nos ... 

Če pri roki nimate nobenega od izdelkov, v večini primerov pomaga naslednji trik, ki bo odmašil nos v nekaj sekundah. Sprva dobro obrišite nos. Nato izpustite sapo in si s prsti stisnite nos, da ne morate več dihati. Medtem, ko se držite za nos, pomikajte glavo naprej in nazaj. V tem času ne dihamo. Ko ne morete več brez zraka, izpustite nos in vdihnite zrak skozi nos. Obvezno izdihnemo skozi usta. Nos ne bi smel biti več zamašen.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.