Zdravje > Aktualno
2383 ogledov

Kako hitro odmašiti nos

Prehlad Profimedias
Imate težave z zamašenim nosom? Poskusite s spodnjim trikom.

Zamašen nos je lahko prava nadloga. Zaradi zamašenega nosu dihamo skozi usta kar še dodatno pripomore k našim bolečinam v grlu in žrelu. Zaradi zamašenega nosu težje govorimo, se težje skoncentriramo, smo bolj razdražljivi in manj produktivni.

V lekarnah dobimo kar nekaj izdelkov, ki pomagajo pri težavah z zamašenim nosom, najbolj naraven način je redno izpiranje s fiziološko raztopino, ki je popolnoma brez stranskih učinkov.

Držimo se za nos ... 

Če pri roki nimate nobenega od izdelkov, v večini primerov pomaga naslednji trik, ki bo odmašil nos v nekaj sekundah. Sprva dobro obrišite nos. Nato izpustite sapo in si s prsti stisnite nos, da ne morate več dihati. Medtem, ko se držite za nos, pomikajte glavo naprej in nazaj. V tem času ne dihamo. Ko ne morete več brez zraka, izpustite nos in vdihnite zrak skozi nos. Obvezno izdihnemo skozi usta. Nos ne bi smel biti več zamašen.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.