Kako puliti plevel brez bolečin v križu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Letošnje poletje je za vrtnine skoraj idealno, imajo dovolj sonca in kar veliko vode. Dobre pogoje pa ima zato za svojo rast tudi plevel, ki kar raste in raste. Zaradi tega pa marsikdo trpi tudi bolečine v križu.
Oglej si celoten članek

Puljenje plevela stoje z upogibanjem v pasu je za hrbtenico najslabše. Če bomo dolgo v tem položaju, bodo bolečine v križu še večje. Takšno puljenje plevela je namreč lahko tako škodljivo, kot dvigovanje težkih predmetol s tal s stegnjemimi nogami.

Blazinica za vrt

Foto: Profimedia Vrtnarjenje Zato je najbolje, če imate med gredicami dovolj prostora, da lahko klečite. Omislite si blazino za kolena in kleče pulite plevel, ležje vam bo tudi v počepu.

Če imate težave s hrbtenico, plevel pulite po malem in ne pol ure ali eno uro naenkrat. Za vse tiste s kroničnimi težavami s hrbtenico, pa strokovnjaki priporočajo visoke gredice, da bodo lahko vrtnarili še dolga leta. Preden se odpravite na vrt se tudi ogrejte in razgibajte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.