Zdravje > Eko kotiček
11 ogledov

Kako puliti plevel brez bolečin v križu

Plevel Profimedias
Letošnje poletje je za vrtnine skoraj idealno, imajo dovolj sonca in kar veliko vode. Dobre pogoje pa ima zato za svojo rast tudi plevel, ki kar raste in raste. Zaradi tega pa marsikdo trpi tudi bolečine v križu.

Puljenje plevela stoje z upogibanjem v pasu je za hrbtenico najslabše. Če bomo dolgo v tem položaju, bodo bolečine v križu še večje. Takšno puljenje plevela je namreč lahko tako škodljivo, kot dvigovanje težkih predmetol s tal s stegnjemimi nogami.

Blazinica za vrt

Vrtnarjenje | Avtor: Profimedias Profimedias
Zato je najbolje, če imate med gredicami dovolj prostora, da lahko klečite. Omislite si blazino za kolena in kleče pulite plevel, ležje vam bo tudi v počepu.

Če imate težave s hrbtenico, plevel pulite po malem in ne pol ure ali eno uro naenkrat. Za vse tiste s kroničnimi težavami s hrbtenico, pa strokovnjaki priporočajo visoke gredice, da bodo lahko vrtnarili še dolga leta. Preden se odpravite na vrt se tudi ogrejte in razgibajte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.