Kakšen obraz moške najbolj privlači

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na vprašanje, kakšen ženski obraz jih najbolj privlači, so raziskovalci dobili "enostaven" odgovor.
Oglej si celoten članek

"Kakšen ženski obraz vam je najbolj privlačen?" se je glasilo vprašanje, ki so ga raziskovalci revije Royal Society Open Science postavljali moškim. In kakšen je bil odgovor? Zanimiv in enostaven, takšni kot so moški, ki jih kot kaže najbolj privlači preprosto "enostaven" ženski obraz, skratka obraz, na katerem ni nič strašansko lepega in izstopajočega.  

Foto: Shutterstock ženska, obraz

169 moškim, povprečne starosti 39 let, so pokazali naključno izbrane fotografije žensk; ene so se smejale, nekatere jezile, ene so bile žalostne in spet druge, ki so povsem normalno pozirale.

Na koncu so jih morali še oceniti in to na lestvici od nič (najmanj privlačen obraz), do dvajset (najbolj privlačen).

Najvišje ocene so dobili obrazi mehkih kontur, takšni, na katerih je enostavno razbrati čustva. Znanstveniki so to pojasnili z delovanjem naših možganov, ki da so programirani za zaznavo stvari, ki jih je najlažje in najhitreje procesirati.

Foto: Žurnal24 Smeško Najbolj preprosta razlaga za to so tako imenovani emotikoni (smeški), čustveni simboli, ki so najhitreje rastoči svetovni digitalni jezik. Njihovi obrazi so enostavni prav zato, da jih naši možgani čim lažje procesirajo. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.