Zdravje
102 ogledov

Kakšen obraz moške najbolj privlači

ženska, nasmeh, obraz Shutterstock
Na vprašanje, kakšen ženski obraz jih najbolj privlači, so raziskovalci dobili "enostaven" odgovor.

"Kakšen ženski obraz vam je najbolj privlačen?" se je glasilo vprašanje, ki so ga raziskovalci revije Royal Society Open Science postavljali moškim. In kakšen je bil odgovor? Zanimiv in enostaven, takšni kot so moški, ki jih kot kaže najbolj privlači preprosto "enostaven" ženski obraz, skratka obraz, na katerem ni nič strašansko lepega in izstopajočega.  

ženska, obraz | Avtor: Shutterstock Shutterstock

169 moškim, povprečne starosti 39 let, so pokazali naključno izbrane fotografije žensk; ene so se smejale, nekatere jezile, ene so bile žalostne in spet druge, ki so povsem normalno pozirale.

Na koncu so jih morali še oceniti in to na lestvici od nič (najmanj privlačen obraz), do dvajset (najbolj privlačen).

Najvišje ocene so dobili obrazi mehkih kontur, takšni, na katerih je enostavno razbrati čustva. Znanstveniki so to pojasnili z delovanjem naših možganov, ki da so programirani za zaznavo stvari, ki jih je najlažje in najhitreje procesirati.

Smeško | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Najbolj preprosta razlaga za to so tako imenovani emotikoni (smeški), čustveni simboli, ki so najhitreje rastoči svetovni digitalni jezik. Njihovi obrazi so enostavni prav zato, da jih naši možgani čim lažje procesirajo. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.