Kdaj spimo najbolje ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Strokovnjaki so ugotovili tudi, da ob sobotah najdlje poležavajo Portugalci, kjer se v povprečju zbujajo ob 9.51 ...
Oglej si celoten članek

Dan za pozno vstajanje in poležavanje v postelji je sobota, ugotavljajo strokovnjaki, ki so povzeli podatke aplikacije Sleep Cycle iz 27 različnih držav v obdobju devetih mesecev, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. Statistični podatki se nanašajo na kar 941.329 oseb starih med 18 in 55 let.

Na Portugalskem šele ob 9.51

Na splošno sodeč po podatkih najbolje spimo ob sredah. Da najdlje poležavamo ob sobotah, naj bi veljalo za 90 odstotkov držav. Najkasneje se ob sobotah zbujajo na Portugalskem ob 9:51, sledi ji Grčija ob 9.39 in Španija ob 9.28. Ob sobotah in nedeljah pa se zaradi daljšega spanca zbudimo boljše volje. Nekoliko težja noč nas v povprečju čaka v noči na ponedeljek, ko smo najbrž z glavo že pri ponedeljskih opravilih in težavah. V večini držav se prav zaradi tega ravno v ponedeljek zbudimo najbolj nejevoljni. Izjema so Američani, ki so najbolj nejevoljni ob torkih. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.