Zdravje > Aktualno
367 ogledov

Kdaj spimo najbolje ...

Spanje Profimedias
Strokovnjaki so ugotovili tudi, da ob sobotah najdlje poležavajo Portugalci, kjer se v povprečju zbujajo ob 9.51 ...

Dan za pozno vstajanje in poležavanje v postelji je sobota, ugotavljajo strokovnjaki, ki so povzeli podatke aplikacije Sleep Cycle iz 27 različnih držav v obdobju devetih mesecev, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. Statistični podatki se nanašajo na kar 941.329 oseb starih med 18 in 55 let.

Na Portugalskem šele ob 9.51

Na splošno sodeč po podatkih najbolje spimo ob sredah. Da najdlje poležavamo ob sobotah, naj bi veljalo za 90 odstotkov držav. Najkasneje se ob sobotah zbujajo na Portugalskem ob 9:51, sledi ji Grčija ob 9.39 in Španija ob 9.28. Ob sobotah in nedeljah pa se zaradi daljšega spanca zbudimo boljše volje. Nekoliko težja noč nas v povprečju čaka v noči na ponedeljek, ko smo najbrž z glavo že pri ponedeljskih opravilih in težavah. V večini držav se prav zaradi tega ravno v ponedeljek zbudimo najbolj nejevoljni. Izjema so Američani, ki so najbolj nejevoljni ob torkih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.