Kdaj zanosi največ žensk?

Foto: Shutterstock Nosečnica s posnetki ultrazvoka
Valentinovo na samem vrhu ... Še več pa jih zanosi med temi prazniki ...
Oglej si celoten članek

Valentinovo pomembno vpliva na število novih nosečnosti, kažejo podatki Angleške državne zdravstvene službe (NHS). V tednu okoli dneva zaljubljencev leta 2015 se je tako število spočetij v Angliji povečalo za pet odstotkov v primerjavi s povprečjem - na 16.263 s tedenskega povprečja 15.427. 

Ljubezenski naboj pa traja tudi še nekaj dni po Valentinovem. Teden dni po 14. februarju je po podatkih NHS 16.334 žensk v Angliji zanosilo, a to obdobje v letu po številu novih zanositev še vedno zaostaja za božično-novoletnimi prazniki.  

Raziskave so pokazale, da so verski prazniki, vključno z božičem in kurbanbajramom, globalno povezani z večjim številom rojstev devet mesecev kasneje.

V Angliji največ žensk zanosi v tednu, ki se začne 28. decembra, ko so na primer leta 2015 zabeležili 16.782 novih nosečnosti.  

"Ljubezen je v zraku v tem letnem času in fantastično je, da smo devet mesecev kasneje v NHS priča manjšemu "baby boomu", ki prinaša veliko veselja družinam po državi," je po poročanju The Independenta dejala Sarah-Jane Marsh, predsednica programa za transformacijo materinstva pri NHS. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.