Zdravje > Intima
3345 ogledov

Kdaj zanosi največ žensk?

Nosečnica s posnetki ultrazvoka Shutterstock
Valentinovo na samem vrhu ... Še več pa jih zanosi med temi prazniki ...

Valentinovo pomembno vpliva na število novih nosečnosti, kažejo podatki Angleške državne zdravstvene službe (NHS). V tednu okoli dneva zaljubljencev leta 2015 se je tako število spočetij v Angliji povečalo za pet odstotkov v primerjavi s povprečjem - na 16.263 s tedenskega povprečja 15.427. 

Ljubezenski naboj pa traja tudi še nekaj dni po Valentinovem. Teden dni po 14. februarju je po podatkih NHS 16.334 žensk v Angliji zanosilo, a to obdobje v letu po številu novih zanositev še vedno zaostaja za božično-novoletnimi prazniki.  

Raziskave so pokazale, da so verski prazniki, vključno z božičem in kurbanbajramom, globalno povezani z večjim številom rojstev devet mesecev kasneje.

V Angliji največ žensk zanosi v tednu, ki se začne 28. decembra, ko so na primer leta 2015 zabeležili 16.782 novih nosečnosti.  

"Ljubezen je v zraku v tem letnem času in fantastično je, da smo devet mesecev kasneje v NHS priča manjšemu "baby boomu", ki prinaša veliko veselja družinam po državi," je po poročanju The Independenta dejala Sarah-Jane Marsh, predsednica programa za transformacijo materinstva pri NHS. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.