Veste, čemu služi luknjica na pokrovčku kemičnega svinčnika?

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Ste se kdaj vprašali, zakaj imajo kemični svinčniki na vrhu pokrovčka majno luknjico? Mi vam ponujamo odgovor.
Oglej si celoten članek

Verjeli ali ne, luknjica na koncu pokrovčka kemičnega svinčnika vam lahko reši življenje. Proizvajalci so razmišljali tudi o primerih, ki se zgodijo zelo redko, ampak se vseeno zgodijo.

Sreča v nesreči Preživel s svinčnikom v grlu

Luknjica na pokrovčku služi zato, da se otrok, če pokrovček ostane v sapniku, ne zaduši do prihoda reševalcev. Oblikovalci so popularni svinčnik Cristal Pen oblikovali že davnega let 1991, javnost pa dolgo ni opazila, oziroma posvečala pozornost, obliki pokrovčka. Konkurenti so to opazili in so začeli kopirati njihovo rešitev.

Video Predsednik ukradel kemični svinčnik

Odprtina naj bi po zagotovilih njegovih snovalcev rešila že na stotine otroških življenj, saj so prav otroci tisti, ki ne tako redko pogoltnejo pokrovčka svinčnika, kot tudi vse ostale stvari, ki jih slinijo in tlačijo v usta. V nekaterih državah so oblasti same odredile, da se pokrovčki zgledujejo po originalnih kemičnih svinčnikih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.