Zagotovo bomo doživeli še eno pandemijo, slabe novice so že tukaj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sarbekovirus lahko okuži ljudi in je odporen proti cepivom SARS-CoV-2
Oglej si celoten članek

Znanstveniki menijo, da se bo v času našega življenja zgodila še ena pandemija. Koronavirusi se lahko prenašajo med različnimi sesalci, kot so mačke in psi. S premikanjem med vrstami lahko virus mutira in se razvije v nov patogen, kar bi lahko pojasnilo nastanek COVID-19.

Slabe novice so že tukaj. Znanstveniki opozarjajo na nov, COVID-u podoben virus Khosta-2. Kako blizu nam je in pri kateri živali se je najprej pojavil, si lahko preberete TUKAJ.  V najnovejši raziskavi so ugotovili, da lahko proteinski označevalci iz virusa Khosta-2 okužijo človeške celice. Odporen je tako proti monoklonskim protitelesom kot na serum oseb, cepljenih proti COVID-19.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:38 2. Oktober 2022.

    Ja, če se vse to že ve zdaj naj pa znanstveniki kar začnejo z delo oz iskanjem rešitev, al kako?!

  • 16:33 28. September 2022.

    Ja, cepimo se!!!! Stara mantra....

  • 14:59 28. September 2022.

    Opet bomo vsi umrli... 😭

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.