Kik odpoklical izdelek zaradi nevarne snovi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili svetujejo, naj ga ne uporabljajo in naj ga vrnejo prodajalcu ali zavržejo.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat sporoča, da je podjetje podjetje KiK Textilien und Nonfood GmbH  po Evropi prenehalo s prodajo lončka iz bambusovih vlaken, ki ga je bilo mogoče kupiti tudi pri nas. 

Foto: Zdravstveni Inšpektorat RS

"Pri preskušanju vzorca izdelka je bila ugotovljena previsoka specifična migracija formaldehida iz izdelka, zato lahko predstavlja tveganje za zdravje ljudi," opozarjajo na zdravstveni inšpekciji.

 

Foldarmehid je strupen, rakotvoren in alergen. Najdemo  ga v pohištvu, talnih oblogah, izolaciji, kozmetičnih izdelkih. Prisoten je v izpušnih plinih, tobačnem dimu, v ozračje se sprošča med požari in je sestavni del smoga. 

Prodajalec izdelka v Sloveniji, podjetje Kik Textilien und Non-Food d.o.o., je že umaknil izdelk iz svojih poslovalnic, kjer je postavil tudi obvestilo za potrošnike.

Pozor! Zaradi nevarnosti opeklin odpoklicali izdelek
 
Potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili svetujejo, naj ga ne uporabljajo in naj ga vrnejo prodajalcu ali zavržejo.

Podatki o izdelku:

„Lonček iz bambusovih vlaken“

Naročilo: 6708500

Prodajalec: Kik Textilien und Non-Food d.o.o..

Pozor! Lidl umika izdelek zaradi salmonele

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.