Zdravje
22897 ogledov

Lidl umika izdelek zaradi salmonele

odpoklic amarant
1/2
Lidl Slovenija
Iz prodaje so odpoklicali živilo, v katerem so odkrili prisotnost salmonele.

Podjetje Lidl Slovenija je iz prodaje odpoklicalo živilo Golden Sun Bio Organic Amarant (500 gramov), ne glede na rok trajanja, avstrijskega proizvajalca Estyria Naturprodukte. V okviru rednih internih preverjanj kakovosti izdelka je bila ugotovljena prisotnost salmonele, ki lahko privede do prebavnih/želodčnih težav (salmoneloza).

Podjetje kupce prosi, da izdelek vrnejo v katerokoli Lidlovo trgovino, kupnino pa bodo povrnili tudi v primeru, da kupci računa nimajo. Če vračilo izdelka ni mogoče, naj ga kupci zavržejo.

V odpoklic je zajet izključno izdelek Golden Sun Bio Organic Amarant (500 gramov) proizvajalca Estyria Naturprodukte. Drugi izdelki, ki so v prodaji v Lidl Slovenija, kot tudi drugi izdelki omenjenega proizvajalca niso zajeti v odpoklic, so še sporočili iz podjetja Lidl Slovenija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • izRODEk 18:16 15.marec 2018.

  Pa kera budala sploh kupuje hrano v Lidlu? Kaj res ne dojamete, da je Lidl Slovenija evropski kompost? Kar se za pol ceneje ne proda v Nemčiji, gre zvečer na šlepar in je naslednji dan na policah v SLO. #fact

 • Avatar strauski
  strauski 17:58 15.marec 2018.

  izdelki ki piše bio definitivno niso bio,ne da se to folku dopovedat

 • porko2 16:39 15.marec 2018.

  Kaj ne znate niti prepisat ime izdelka s slike embalaže?