Kinodvorane v bolnišnicah

Foto: EPA
Foto: EPA
Pri sosedih so navdušeni nad terapijo s filmi (cinematherapy) v bolnišnicah. Zato odpirajo že tretjo dvorano za ogled filmov za bolnike in njihove svojce
Oglej si celoten članek

V bolnišnici Gemelli v Rimu bodo marca odprli že tretjo dvorano za ogled filmov v bolnišnicah, pred tem so to storili že v dveh drugih bolnišnicah in opazili številne pozitivne rezultate, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

S pomočjo bolnišničnega kina lahko hospitalizirani doživljajo redke trenutke, ki spominjajo na življenje izven bolnišnice.

V kino s posteljo 

Gre za enega od načinov, s katerimi želijo vnašati kulturo in zabavo v bolnišnice za terapevtske namene. Ogleda filma se lahko udeležijo skoraj vsi bolniki, tudi tisti, ki so prikovani na postelje, saj jih v prilagojeno dvorano za kino odpeljejo kar s posteljo. Oglede filmov se lahko udeležijo tudi njihovi sorodniki, da tudi na tak način preživljajo skupne trenutke.

Terapija s pomočjo filmov pri bolnikih poskrbi za nekakšen "psihološki učinek premora", ugotavljajo italijanski zdravniki. Po njihovih ocenah med samim ogledom filma bolniki v manjši meri zaznavajo bolečino in se počutijo bolje. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.