Zdravje > Aktualno
13 ogledov

Kinodvorane v bolnišnicah

Star Wars EPA
Pri sosedih so navdušeni nad terapijo s filmi (cinematherapy) v bolnišnicah. Zato odpirajo že tretjo dvorano za ogled filmov za bolnike in njihove svojce

V bolnišnici Gemelli v Rimu bodo marca odprli že tretjo dvorano za ogled filmov v bolnišnicah, pred tem so to storili že v dveh drugih bolnišnicah in opazili številne pozitivne rezultate, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

S pomočjo bolnišničnega kina lahko hospitalizirani doživljajo redke trenutke, ki spominjajo na življenje izven bolnišnice.

V kino s posteljo 

Gre za enega od načinov, s katerimi želijo vnašati kulturo in zabavo v bolnišnice za terapevtske namene. Ogleda filma se lahko udeležijo skoraj vsi bolniki, tudi tisti, ki so prikovani na postelje, saj jih v prilagojeno dvorano za kino odpeljejo kar s posteljo. Oglede filmov se lahko udeležijo tudi njihovi sorodniki, da tudi na tak način preživljajo skupne trenutke.

Terapija s pomočjo filmov pri bolnikih poskrbi za nekakšen "psihološki učinek premora", ugotavljajo italijanski zdravniki. Po njihovih ocenah med samim ogledom filma bolniki v manjši meri zaznavajo bolečino in se počutijo bolje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.