Kitajska rastlina nesmrtnosti

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Naredite si zdravilni čaj iz jiaogulana, saj pomaga pri številnih tegobah. Med drugim znišuje raven stresa, slabega holesterola, uravnava krvni tlak, pomaga pri migrenah in podobno.
Oglej si celoten članek

Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) je v kitajski medicini zaradi številnih pozitivnih učinkov nepogrešljiv. Čaj iz jiaogulana pospešuje prekrvavitev, znižuje nivo slabega holesterola in uravnava krvni tlak.

Zelo je priporočljiv za tiste, ki so pod stresom, saj preprečuje negativne posledice stresa, poleg tega krepi naš imunski sistem in povečuje našo kondicijo in fizično moč. Pomaga tudi pri migrenah, blaži kašelj, pomaga pri bolečem grlu in žrelu, znižuje povišano telesno temperaturo in preprečuje nastanek rakavih obolenj. Ima pozitivne učinke na naše srce, uravnava pa tudi sladkor v krvi.

Je adaptogen 

Je rastlina, ki jo uvrščamo med adaptogene, saj pomaga našemu telesu, da se samo postavi v ravnovesje. Poleg tega je jiaogulan tudi močan antioksidant. Imenujemo ga tudi kitajska rastlina nesmrtnosti, saj so lokalni prebivalci na Kitajskem, ki so redno pili čaj iz jiaogulana, bili znani po zelo dolgem življenju. Živeli so namreč sto in več let. 

Čaj bo najbolj učinkovit, če boste majhno žličko posušenih listkov stresli v skodelico vroče vode. Voda naj nima več kot 80 stopinj Celzija. Pustite mirovati deset minut, nato precedite. Za terapijo spijte liter čaja na dan.

Rastlina je trpežna plezalka, ki jo lahko gojimo sami v loncu.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.