Zdravje > Aktualno
2582 ogledov

Kitajska rastlina nesmrtnosti

čaj zdravje ženska Žurnal24 main
Naredite si zdravilni čaj iz jiaogulana, saj pomaga pri številnih tegobah. Med drugim znišuje raven stresa, slabega holesterola, uravnava krvni tlak, pomaga pri migrenah in podobno.

Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) je v kitajski medicini zaradi številnih pozitivnih učinkov nepogrešljiv. Čaj iz jiaogulana pospešuje prekrvavitev, znižuje nivo slabega holesterola in uravnava krvni tlak.

Zelo je priporočljiv za tiste, ki so pod stresom, saj preprečuje negativne posledice stresa, poleg tega krepi naš imunski sistem in povečuje našo kondicijo in fizično moč. Pomaga tudi pri migrenah, blaži kašelj, pomaga pri bolečem grlu in žrelu, znižuje povišano telesno temperaturo in preprečuje nastanek rakavih obolenj. Ima pozitivne učinke na naše srce, uravnava pa tudi sladkor v krvi.

Je adaptogen 

Je rastlina, ki jo uvrščamo med adaptogene, saj pomaga našemu telesu, da se samo postavi v ravnovesje. Poleg tega je jiaogulan tudi močan antioksidant. Imenujemo ga tudi kitajska rastlina nesmrtnosti, saj so lokalni prebivalci na Kitajskem, ki so redno pili čaj iz jiaogulana, bili znani po zelo dolgem življenju. Živeli so namreč sto in več let. 

Čaj bo najbolj učinkovit, če boste majhno žličko posušenih listkov stresli v skodelico vroče vode. Voda naj nima več kot 80 stopinj Celzija. Pustite mirovati deset minut, nato precedite. Za terapijo spijte liter čaja na dan.

Rastlina je trpežna plezalka, ki jo lahko gojimo sami v loncu.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.