Ko otrok ne spoštuje pravil

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Se vaš otrok trma in ne spoštuje pravil? Se brani umivanja zob ali tuširanja? Ne pospravi igrač in se upira zelenjavi? Rešitev je morda v pravljici.
Oglej si celoten članek

Italijanska psihologinja Elisabetta Mauti je prepričana, da lahko veliko težav rešite s pravljicami, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. Mautijeva pojasnjuje, da lahko starši s pomočjo pravljic na enostaven način komunicirajo z majhnimi otroki, ki živijo v drugačnem svetu kot odrasli: "Njihov svet je namreč še poln domišljije in ne vsebuje toliko informacij iz praktričnega življenja."

Psihologinja meni, da lahko otrokom s pomočjo pravljic za otroke približamo svet odraslih, “s pomočjo pravljic ga razlagamo in jim ga pomagamo razumeti.” S pomočjo zgodbic se otrokom lahko pomaga razumeti razloge za določena dejanja, ali pa se imenuje in razloži čustva, ki jih težje razumejo. 

Sama je izdala knjigico s pravljicami za otroke, sicer pa po njenih besedah obstaja veliko poučnih knjig tako o umivanju zob kot o pospravljanju sobe. Psihologinja pojasnjuje, da si lahko za določeno muhavost starši izmislijo pravljico kar sami. Če si otrok denimo noče obleči plaščka, lahko začnejo pripovedovati zgodbico: “Nekoč je živel deček, ki si pozimi ni želel obleči plaščka. Nekega dne ga je obiskala vila …”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.