Kosmiči za mrzle dni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Za močan imunski sistem v času gripe in prehladov je pomembna redna in raznolika prehrana, ki pa naj vsebuje čim manj enostavnih sladkorjev in maščob ter čim več vlaknin in vitaminov. Za zajtrk so idealni tudi nesladkani kosmiči s hranljivimi dodatki.
Oglej si celoten članek

"Vsi vemo, da je za dober imunski sistem pomembna raznolika in redna prehrana, predvsem pa je nujno, da se izogibamo rafineriranemu sladkorju in predelani hrani, ki vsebuje visok nivo sladkorja ter mastni hrani," pravi direktor Moj Müsli Matej Jurgele. Ravno zato je po njegovih besedah pomembno, da uživamo več hrane, ki je bogata z vlakninami, med katere spadajo tudi ovseni in pirini kosmiči, s katerimi lažje stabiliziramo nivo sladkorja v krvi. "Zelo pomembna sadeža, ki krepita imunski sistem sta jabolko in pomaranča, v zadnjem času pa se velik pomen daje tudi superživilom," dodaja. 

Za krepitev imunskega sistema

Pri Moj müsli v času gripe in prehladov za zajtrk svetujejo skodelico že pripravljene mešanice muslijev Superživilko. "Ta je bogata z žitaricami, saj vsebuje pet vrst žit, ovsene kosmiče, ajdove kosmiče, ržene, pirine in ječmenove kosmiče. Za pravo mero superizma poskrbijo goji jagode, čija semena in konopljina semena in med drugim tudi jabolko, ki je bogato z vitaminom C," pojasnjuje Jurgele. Priporočajo tudi Zimski mix, ki poleg treh vrst žita vsebujejo antiseptik cimet, fige in pomaranče, ki so bogate z vitaminom C ter celicam imunskega sistema pomagajo v boju proti bakterijam in virusom. 

"Opažamo, da je zelo veliko povpraševanja po superživilih goji jagode, chia, konopljina semena, presenetljivo malo ljudi pa v svoje mešanice dodaja rozine, lešnike, arašide – skratka dodatke, ki so precej prisotni v mešanicah, ki jih dobimo na trgovinskih policah," ugotavlja Jurgele. Pri Moj müsli si namreč lahko svojo mešanico pripravimo sami. Opaža tudi, da so ljudje pri izboru dodatkov drzni, in za dodatke pogosto izberejo mak, makadamijo, fige, jagode, mango, papajo, brazilski oreh, pistacije, dateljne in pomaranče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.