Mačke so tradicionalna božična jed

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
"Približno trije odstotki Švicarjev na skrivaj jedo pse in mačke," pravi ustanovitelj in predsednik društva za zaščito živali SOS Chats Noiraigue Tomi Tomek.
Oglej si celoten članek

Švicarski aktivisti se zavzemajo za prepoved uživanja mačjega in pasjega mesa. V švicarski parlament so zato vložili peticijo s 16.000 podpisi, ki poziva vlado, naj prepreči uživanje domačih živali. Aktivisti na težavo opozarjajo pred prazniki, ko so mačke v nekaterih delih Švice tradicionalna božična jed.

Na skrivaj jedo pse in mačke

"Približno trije odstotki Švicarjev na skrivaj jedo pse in mačke," je po poročanju britanskega BBC povedal ustanovitelj in predsednik društva za zaščito živali SOS Chats Noiraigue Tomi Tomek. Opozoril je, da so mačke v nekaterih delih Švice, kot so območja Luzerna, Appenzella, Jure in Berna, del tradicionalnega božičnega jedilnika, ko jih pripravijo z belim vinom in česnom. Pasje meso pa v Švici večinoma uporabijo za klobase ali kot zdravilo za revmo.

Po navedbah švicarskega urada za varnost hrane in veterino v Švici ni dovoljeno prodajati pasjega in mačjega mesa, ga pa ljudje lahko uživajo. Na uradu sicer menijo, da so tovrstne prakse redke, še poroča BBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:02 27. November 2014.

    na skrivaj jedo tudi pri nas

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.