Mati dojenčka med uspavanjem močno pretresla. Otrok v komi.

Foto: Profimedia Dojenček
Pri petmesečnem dojenčku, ki je od prejšnje sobote v komi hospitaliziran na intenzivnem oddelku na pediatriji Padovanske bolnišnice, ni več možganske aktivnosti, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.
Oglej si celoten članek

Otroček je bil hospitaliziran po tem, ko ga je mama med zibanjem nasilno pretresla, pravijo bolnišnični medicinski viri. Zdaj je na delu komisija, ki je bila poklicana za oceno njegove možganske smrti. Če ugotovijo, da je dojenček klinično mrtev, bodo stroji, ki ga vzdržujejo pri življenju, izključeni. Poteka pa tudi policijska preiskava zoper mater.

Na straneh Université de Montréal so sicer že pred časom pisali, da vsako leto v kanadski bolnišnici diagnosticirajo od 30 do 40 primerov otrok, pri katerih so prisotni znaki nasilnega tresenja. Po njihovem poročanju skoraj petina teh umre od dolgotrajnih posledic nasilnega tresenja. Nekatere posledice stresanja dojenčka pa naj bi bile vidne šele kasneje, ko se lahko pri otroku opazijo vedenjske motnje, pojavijo se lahko težave pri učenju in tako dalje. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.