Zdravje > Otrok
13638 ogledov

Mati dojenčka med uspavanjem močno pretresla. Otrok v komi.

Dojenček
Pri petmesečnem dojenčku, ki je od prejšnje sobote v komi hospitaliziran na intenzivnem oddelku na pediatriji Padovanske bolnišnice, ni več možganske aktivnosti, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Otroček je bil hospitaliziran po tem, ko ga je mama med zibanjem nasilno pretresla, pravijo bolnišnični medicinski viri. Zdaj je na delu komisija, ki je bila poklicana za oceno njegove možganske smrti. Če ugotovijo, da je dojenček klinično mrtev, bodo stroji, ki ga vzdržujejo pri življenju, izključeni. Poteka pa tudi policijska preiskava zoper mater.

Na straneh Université de Montréal so sicer že pred časom pisali, da vsako leto v kanadski bolnišnici diagnosticirajo od 30 do 40 primerov otrok, pri katerih so prisotni znaki nasilnega tresenja. Po njihovem poročanju skoraj petina teh umre od dolgotrajnih posledic nasilnega tresenja. Nekatere posledice stresanja dojenčka pa naj bi bile vidne šele kasneje, ko se lahko pri otroku opazijo vedenjske motnje, pojavijo se lahko težave pri učenju in tako dalje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.