Množična zastrupitev: Pomoč poiskalo več kot 100 ljudi

Foto: Profimedia
Neuradno so zdravstvene težave doletele okoli 100 ljudi, ki jim je skupno to, da so v znani mesnici kupili tatarski biftek ali meso, iz katerega so biftek naredili doma.
Oglej si celoten članek

Na območju Ilirske Bistrice se je zgodila množična zastrupitev s hrano. Neuradno so zdravstvene težave doletele okoli 100 ljudi, ki jim je skupno to, da so v znani mesnici kupili tatarski biftek ali meso, iz katerega so biftek naredili doma, poroča MMC.

Več prebivalcev Ilirske Bistrice je pomoč poiskalo tudi na urgenci zdravstvenega doma, so zapisali. Prvi primeri so se pojavili v soboto, še več jih je sledilo v ponedeljek zjutraj. Neuradno naj bi vsi imeli simptome zastrupitve s hrano – ljudje so imeli hude prebavne težave, od bruhanja, driske, močnih bolečin v trebuhu. Nekateri so zaradi dehidracije potrebovali infuzijo.

Vsem obolelim, teh je po neuradnih informacijah okoli 100, je skupno to, da so v znani mestni mesnici kupili tatarski biftek ali meso, iz katerega so biftek naredili doma. Gre za mesnico Puc, ki je sicer od torka popoldne zaprta. Lastnik družinske mesnice Aleš Milavec je za Televizijo Slovenija povedal, da še ni jasno, ali je se je kontaminacija mesa zgodila pri njih ali v široki dobaviteljski mreži. Meso sicer kupuje izključno pri slovenskih dobaviteljih.

Prav tako še ni jasno, ali gre za okužbo z bakterijo salmonela. Inšpektorji NIJZ-ja in inšpektorata za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so v mesnici odvzeli vzorce, nekateri rezultati bi lahko bili znani že danes. Prav tako so na pregled napotili vse zaposlene. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 10:21 30. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 23:46 29. December 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 19:10 29. December 2021.

    Tatarski biftek, ki ga prodajajo v trgovinah, ni nič drugega kot "faširano začinjeno meso" in to, da ga prodajajo kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.