Zdravje > Prehrana
23082 ogledov

Množična zastrupitev: Pomoč poiskalo več kot 100 ljudi

Meso mesnica koline
Neuradno so zdravstvene težave doletele okoli 100 ljudi, ki jim je skupno to, da so v znani mesnici kupili tatarski biftek ali meso, iz katerega so biftek naredili doma.

Na območju Ilirske Bistrice se je zgodila množična zastrupitev s hrano. Neuradno so zdravstvene težave doletele okoli 100 ljudi, ki jim je skupno to, da so v znani mesnici kupili tatarski biftek ali meso, iz katerega so biftek naredili doma, poroča MMC.

Več prebivalcev Ilirske Bistrice je pomoč poiskalo tudi na urgenci zdravstvenega doma, so zapisali. Prvi primeri so se pojavili v soboto, še več jih je sledilo v ponedeljek zjutraj. Neuradno naj bi vsi imeli simptome zastrupitve s hrano – ljudje so imeli hude prebavne težave, od bruhanja, driske, močnih bolečin v trebuhu. Nekateri so zaradi dehidracije potrebovali infuzijo.

Vsem obolelim, teh je po neuradnih informacijah okoli 100, je skupno to, da so v znani mestni mesnici kupili tatarski biftek ali meso, iz katerega so biftek naredili doma. Gre za mesnico Puc, ki je sicer od torka popoldne zaprta. Lastnik družinske mesnice Aleš Milavec je za Televizijo Slovenija povedal, da še ni jasno, ali je se je kontaminacija mesa zgodila pri njih ali v široki dobaviteljski mreži. Meso sicer kupuje izključno pri slovenskih dobaviteljih.

Prav tako še ni jasno, ali gre za okužbo z bakterijo salmonela. Inšpektorji NIJZ-ja in inšpektorata za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so v mesnici odvzeli vzorce, nekateri rezultati bi lahko bili znani že danes. Prav tako so na pregled napotili vse zaposlene. 

Komentarjev 25
  • Graciela_Landrum 10:21 30.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Pallialita
    Pallialita 23:46 29.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar Mark035
    Mark035 19:10 29.december 2021.

    Tatarski biftek, ki ga prodajajo v trgovinah, ni nič drugega kot "faširano začinjeno meso" in to, da ga prodajajo kot "tatarski biftek" je zelo zavajajoče. Podobno kot bi "cirkonij" prodajali kot "diamant".