Najnižja precepljenost med temi šolniki

Foto: Epa
Foto: Epa
Podatke so vrtci in šole posredovali ministrstvu. Najvišja precepljenost je med zaposlenimi v srednjih šolah.
Oglej si celoten članek

Po podatkih, ki so jih vrtci in šole posredovali Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je v začetku septembra v vzgoji in izobraževanju 64 odstotkov cepljenih in prebolevnikov.

Najvišja stopnja precepljenosti je med zaposlenimi v srednjih šolah. Med zaposlenimi strokovnimi delavci v srednjih šolah je cepljenih 71,6 odstotka zaposlenih, skupaj s prebolevniki delež znaša 76 odstotkov. Med ostalimi zaposlenimi (administrativni kader, čistilke, kuhinja) je cepljenih 61 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 65 odstotkov.

V osnovnih šolah je cepljenih 61 odstotkov strokovnih delavcev, skupni delež s prebolevniki znaša 67 odstotkov. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 58 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 64 odstotkov.

 

Najnižja precepljenost je na področju predšolske vzgoje. Cepljenih je 45 odstotkov zaposlenih strokovnih delavcev, skupaj s prebolevniki pa 53 odstotkov strokovnih delavcev v vrtcih. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 54 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 60 odstotkov.

Glede na poročanje šol in vrtcev je na področju vzgoje in izobraževanja 64 odstotkov cepljenih in prebolevnikov, od tega 58 odstotkov cepljenih zaposlenih in 6 odstotkov prebolevnikov.

Covid-19 Samo na eni šoli zaradi okužbe kar 31 učiteljev v karanteni

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:02 9. September 2021.

    V srednih šolah delajo intelektualci in strokovnjaki na svojih področjih, v vrtcih in osnovnih pa butare, ki niso prišle na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.