Zdravje
3931 ogledov

Najnižja precepljenost med temi šolniki

Cepljenje Epa
Podatke so vrtci in šole posredovali ministrstvu. Najvišja precepljenost je med zaposlenimi v srednjih šolah.

Po podatkih, ki so jih vrtci in šole posredovali Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je v začetku septembra v vzgoji in izobraževanju 64 odstotkov cepljenih in prebolevnikov.

Najvišja stopnja precepljenosti je med zaposlenimi v srednjih šolah. Med zaposlenimi strokovnimi delavci v srednjih šolah je cepljenih 71,6 odstotka zaposlenih, skupaj s prebolevniki delež znaša 76 odstotkov. Med ostalimi zaposlenimi (administrativni kader, čistilke, kuhinja) je cepljenih 61 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 65 odstotkov.

V osnovnih šolah je cepljenih 61 odstotkov strokovnih delavcev, skupni delež s prebolevniki znaša 67 odstotkov. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 58 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 64 odstotkov.

 

Najnižja precepljenost je na področju predšolske vzgoje. Cepljenih je 45 odstotkov zaposlenih strokovnih delavcev, skupaj s prebolevniki pa 53 odstotkov strokovnih delavcev v vrtcih. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 54 odstotkov zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 60 odstotkov.

Glede na poročanje šol in vrtcev je na področju vzgoje in izobraževanja 64 odstotkov cepljenih in prebolevnikov, od tega 58 odstotkov cepljenih zaposlenih in 6 odstotkov prebolevnikov.

Učitelj z masko Covid-19 Slovenija Samo na eni šoli zaradi okužbe kar 31 učiteljev v karanteni

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:02 09.september 2021.

    V srednih šolah delajo intelektualci in strokovnjaki na svojih področjih, v vrtcih in osnovnih pa butare, ki niso prišle na druge šole in fakultete. Če sem užalila peščico inteligentnih se opravičujem. Sicer pa tršice se zame veste, v katero kategorijo sodite, kaj ne?!

Sorodne novice