Najsodobnejša oblika Aspirina že na voljo v Sloveniji

Foto: Bayer
Foto: Bayer
Pred kratkim je na slovenski trg prišla najsodobnejša oblika Aspirina, narejena s pomočjo nove tehnologije. Zahvaljujoč mikroaktivni tehnologiji novi Aspirin hitreje preide v kri in dvakrat hitreje olajša bolečino v primerjavi z običajnim Aspirinom.
Oglej si celoten članek

Gre za eno najpomembnejših inovacij v zgodovini blagovne znamke. Nova tehnologijo omogoča zmanjšanje delcev aspirina v mikrodelce, ki v povprečju predstavljajo deset odstotkov velikosti delca običajne tablete Aspirina. Tehnologija združuje manjšo velikost delca s hitro razpadajočo tableto, kar pomeni, da se Aspirin raztopi šestkrat hitreje kot prej in enako hitro kot šumeča tableta Aspirin.

Foto: Bayer Aspirin 500 Zdravilo Aspirin 500 je v obliki obloženih tablet.Tako kot vsi Aspirini, tudi Aspirin 500 vsebuje acetilsalicilno kislino. ki je analgetik in se uporablja za lajšanje bolečin. Prav tako je tudi antipiretik - znižuje zvišano telesno temperaturo. Uporablja se za simptomatsko zdravljenje zvišane telesne temperature in/ali blage do zmerne bolečine kot npr. pri glavobolu, gripi, zobobolu, bolečinah v mišicah.

Za odrasle in mladostnike (stare 16 let in več) je priporočeni enkratni odmerek 1 tableta. Po potrebi jo lahko znova vzamete čez 4 ure. Pri intenzivnejši bolečini ali izrazito zvišani telesni temperaturi je priporočeni enkratni odmerek 2 tableti. Le tega lahko ponovno vzamete čez 4 ure.

Novi Aspirin ima posodobljeno tudi embalažo, ki je odslej v celoti zelena, z inovativnim in priročnim pretisnim omotom v obliki deteljice. 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.