Zdravje
162 ogledov

Najsodobnejša oblika Aspirina že na voljo v Sloveniji

Aspirin 500 Bayer
Pred kratkim je na slovenski trg prišla najsodobnejša oblika Aspirina, narejena s pomočjo nove tehnologije. Zahvaljujoč mikroaktivni tehnologiji novi Aspirin hitreje preide v kri in dvakrat hitreje olajša bolečino v primerjavi z običajnim Aspirinom.

Gre za eno najpomembnejših inovacij v zgodovini blagovne znamke. Nova tehnologijo omogoča zmanjšanje delcev aspirina v mikrodelce, ki v povprečju predstavljajo deset odstotkov velikosti delca običajne tablete Aspirina. Tehnologija združuje manjšo velikost delca s hitro razpadajočo tableto, kar pomeni, da se Aspirin raztopi šestkrat hitreje kot prej in enako hitro kot šumeča tableta Aspirin.

Aspirin 500 | Avtor: Bayer Bayer
Zdravilo Aspirin 500 je v obliki obloženih tablet.Tako kot vsi Aspirini, tudi Aspirin 500 vsebuje acetilsalicilno kislino. ki je analgetik in se uporablja za lajšanje bolečin. Prav tako je tudi antipiretik - znižuje zvišano telesno temperaturo. Uporablja se za simptomatsko zdravljenje zvišane telesne temperature in/ali blage do zmerne bolečine kot npr. pri glavobolu, gripi, zobobolu, bolečinah v mišicah.

Za odrasle in mladostnike (stare 16 let in več) je priporočeni enkratni odmerek 1 tableta. Po potrebi jo lahko znova vzamete čez 4 ure. Pri intenzivnejši bolečini ali izrazito zvišani telesni temperaturi je priporočeni enkratni odmerek 2 tableti. Le tega lahko ponovno vzamete čez 4 ure.

Novi Aspirin ima posodobljeno tudi embalažo, ki je odslej v celoti zelena, z inovativnim in priročnim pretisnim omotom v obliki deteljice. 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.